Miep miep

Vreemd: Van YouTube ontvang ik vandaag bericht dat een filmpje, dat ik óóit heb doorgeplaatst op zowel Google Video als YouTube, nu ineens als onrechtmatig is aangemerkt.

This is to notify you that we have removed or disabled access to the following material as a result of a third-party notification by New York Road Runners Club claiming that this material is infringing:

America’s Cup Promo: http://www.youtube.com/…

Waar bemoeien die wegrennertjes zich mee?!

Voor de liefhebbers van de AC: hier vind je het oude filmpje. En voor de liefhebbers van andere leuke, rechtenschendende filmpjes, zie verder op Youtube!

Update (15/10)

En zo krijg ik bijstand uit een onverwachte hoek:

De campagneleiding van de Amerikaanse presidentskandidaat John McCain klaagt in een brief aan Youtube over het gemak waarmee de videosite filmpjes verwijdert na klachten over vermeende copyrightschending.

Ja ja, nu komt het hem toevallig uit. Maar een volgend moment zal McCain wel weer flipfloppen. (Waarmee ik voor het eerst in de geschiedenis van dit weblog een politiek standpunt inneem… maar hoe moeilijk kan de keuze zijn, in dit geval?!)

Update (16/10)

Wired weet inmiddels te melden wat YouTube’s reactie was:

But citing the DMCA, a controversial copyright law that McCain voted to approve a decade ago, [YouTube’s general counsel] pointed out that YouTube risks being sued itself if it doesn’t respond promptly to takedown notices.

Eerst de wetten goedkeuren en daarna klagen als ze je even niet uitkomen. Klinkt wel als een McCain-actie.

Reacties zijn gesloten.