Appeltjes op zee

Mac mini 'boatputer'Inmiddels ben ik thuis bijna zover dat alle Windows-machines de deur uit zijn. En zo wil ik ’t ook wel aan boord hebben: Een (zuinige) Mac-Mini in de kajuit en aan dek een waterdicht touch screen in de kuip (via TUAW).

Oh, mag ik dan misschien ook nog een Cinema Display in de salon?

Navigeren met de Mac

De gebruiker van de bovenstaande mooie setup navigeert met MacENC, hét navigatieprogramma voor de Apple. Wij gebruiken het ook aan boord en het werkt heerlijk, al is het maar “slechts” aan de navigatietafel. Nog mooier zou het voor ons zijn als we in Nederland op dezelfde manier aan kaarten zouden kunnen komen als in de States: (gratis) aangeboden door de overheid via de NOAA.

Maar nee, in Nederland sta je als Apple-gebruiker nog te boek als zeldzame zonderling. Belachelijk! De enige aanbieder van actuele digitale kaarten is Stentec en dan uitsluitend voor hun pakket WinGPS. U raadt het al: alleen voor Windows. Ik zou zeggen: Dienst der Hydrografie, regel dat!

1 reactie op “Appeltjes op zee

  1. Bassie,

    Ik denk dat dit komt omdat Apple gebruikers in de regel geen zeiljachten bezitten. Ik ben zelf nog steeds op zoek naar een navigatiesysteem voor mijn Apple….

    Dennis