SmartDisk niet te NASsen

SmartDisk 250GB SOHO NASBij gebrek aan zeilerhalen maar weer wat nerd-talk, over een aardige gadget die ik van de week in de Apple-store voorbij zag schieten. Het gaat om een betaalbaar “netwerk-schijfje” (of een NAS), waarmee ik lekker wat beschikbare Gigabytes in m’n thuisnetwerk kan te laten “zweven”: altijd je muziek-collectie bij de hand, makkelijk backups maken… Wie wil dat nou niet?

Geen aanrader

Als ik jou was zou ik nog even wachten met aanschaffen: Het ding doet het bij mij niet en ik ben niet de enige met dit probleem. Er gebeurt het volgende:

  • De interne NAS-software lijkt te crashen:
  • De schijf laat zich niet meer normaal uitzetten
  • Hij meldt zich niet op het netwerk (zie ik in m’n DHCP-server)
  • Via USB doet -ie het soms nog wel

Je zou er zelfs extra apparaten aan moeten kunnen hangen. Maar m’n andere externe schijf heb ik er nog niet aan kunnen krijgen. En ergens las ik dat die alleen maar een USB-1 connectie krijgt… Dat is natuurlijk véél te langzaam!

Leopards briljante backup-methode TimeMachine lijkt (via USB dus) prima te werken. Maar wat heb je eraan als dat ding niet betrouwbaar is?

Mijn SmartDisk SOHO NAS gaat terug, vrees ik.

2 reacties op “SmartDisk niet te NASsen