Weekendje Almere

Terwijl ons zusterschip helaas kampt met vervelende problemen op hun eerste zeilweekendje, hebben wij er weer een prachtig zeilweekeinde op zitten. Vrijdag zijn we al aan boord, waarbij ik me in het “floating office” achter de iBook nestel en Chrisje zich in de kuip op hoognodig onderhoud stort.

Zaterdag sturen we in een stevig windje richting Almere. Ik wil nou eindelijk wel eens dat nieuwe bemanningslid monteren en daar heb ik nog wat onderdelen bij nodig. Op naar Kniest dus, waar we behalve allerlei onderdeeltjes ook alvast de Reeds Nautical Almanac, voor onze trip deze zomer.

Het blijft aardig doorwaaien: KNMI geeft een windwaarschuwing (pfft, 6 Beaufort) en we besluiten te blijven hangen in deze jachthaven. En daar vind ik inspiratie voor de eerste van (hopenlijk) vele haven-reviews die ik op dit weblog zal gaan verzamelen: Marina Muiderzand.

Reacties zijn gesloten.