De kiel (deel 2)

Wachten op de kraanOm acht uur vanmorgen ligt ze er klaar voor: de eerste inspectie van het kielprobleem door de experts van Schaap Shipcare. De mast wordt er meteen afgehaald (want anders kunnen we niet bij de kielbouten) en het bootje wordt uit ’t water gehesen. En na wat wikken en wegen is de conclusie: op de bok ermee, die kiel moet eraf.

Drie vragen

Op het eerste gezicht lijkt de kiel niet meer zover te zijn ‘uitgehangen’ als na vorig seizoen. Het binnenframe lijkt stevig, de romp geeft een klein beetje mee aan de achterzijde van de kiel. Het is nu de vraag hoe die kiel zoveel speling heeft kunnen krijgen.

We hebben er het volste vertrouwen in dat Schaap dit – hoe dan ook – kan repareren. Maar de tweede vraag wordt nu: Wanneer hebben ze tijd om deze klus te klaren? En een derde, pijnlijke vraag is natuurlijk hoeveel hier financieel voor gebloed zal moeten worden. (En door wie…)

Foto’s ter verpozen

Voor alsnog hebben we vandaag wel wat lekkere kleine klussen kunnen doen. We moeten nu wachten op de offerte van Schaap. Tot die tijd: bekijk de rest van de bootfoto’s op Flickr!

Reacties zijn gesloten.