Rare jongens, die Engelsen

Zusterschipper (raar woord!) Roland en ik zaten met een vergelijkbaar probleempje: we kregen de oude lieren niet open. Ik mailde hem vorige week:

Voor onze dek-liertjes gold hetzelfde als bij jou: er zat een inbus maatje 7.5 (ofzo) in. ’n Rare Engelse maat waarschijnlijk. Met een oud betonboortje in de electrische schroevendraaier heb ik ‘m er bij alledrie wel – voorzichtig – uit kunnen draaien. Het boortje heeft het niet overleefd, maar de inbus en de lier wel. Ik zal ze maar vervangen voor een normale maat!

Roland, kweenie of het jou al gelukt is, maar ik heb inmiddels het volgende uitgevonden:

De inbusboutjes zijn inderdaad van een Engels type. Dit houdt niet alleen in dat de inbus-kop e.o.a. rare inch-verhouding heeft. Maar bovendien is het schroefdraad ook anders. Weer wat geleerd. En aangezien ik niet veel zin had om nieuw schroefdraad in die lieren te draaien, zat er niks anders op:

“Een setje Engelse inbus-sleuteltjes, à EUR 7,95. Tasje erbij meneer?”

Dus dat viel ook wel weer mee. En ik heb ze vast nog wel een keertje ergens anders voor nodig. Of misschien wil iemand ze wel lenen?

2 reacties op “Rare jongens, die Engelsen

  1. righty tighty, lefty loosy is inderdaad een usa uitdrukking en niet van toepassing op linksrijdend tuig, dat had ik met twee linker handen je ook nog kunnen vertellen 😉