Panbo.com

Er zijn een hoop websites waar de watersporter z’n hart kan ophalen. Ik heb er al naar vele gelinkt. De volgende verdient wat extra aandacht, omdat deze in de vorm van een weblog is gegoten: een Marine Electronics & Communications Weblog, onder de noemer “Panbo”.

Panbo.com is een leuke site voor de technofiele watersporter. Het Engelstalige weblog brengt een actuele verzameling van watersport- gerelateerde gadgets, links & software, netjes gerangschikt in verschillende categorieën. Zoals het een weglog betaamt, kun je op de hoogte worden gehouden middels een RSS-feed (bijvoorbeeld in Bloglines). Ook de blogroll is het bekijken waard.
Helaas ontbreekt echter de online reactie-functie, waar een gemiddeld weblog juist zijn interactieve karakter aan dankt. En de layout van de site is in Firefox niet helemaal ok, maar daar zal ik niet te hard over zeuren. 😉

Panbo.com (niet te verwarren met Panbo.nl) wordt overigens gerund door conculega Yme Bosma, die er meerdere interessante weblogs op nahoudt. Cheers, Yme!

2 reacties op “Panbo.com

 1. Hallo Bas,

  Dank voor je ‘review’ van Panbo.com. De reden waarom reacties niet (meer) mogelijk zijn is vanwege spam. Comment spam. Die werd zo hevig dat ik het moest uitschakelen. Ben wel bezig om dat weer te herstellen, maar dat laat nog een paar weekjes op zich wachten.

  Groet,
  Yme

 2. Hi Yme,

  Bedankt voor je reactie en you’re welcome. Ik heb zelf op een ander shipslog vreselijke last gehad van comment-spammers. Zo erg dat ook daar de comments ‘dicht’ moesten.

  Met dit shipslog blijken de spammers wat meer moeite te hebben. Het zou kunnen liggen aan het feit dat deze site in het Nederlands is (waardoor ik minder interessant voor ze ben, of ze het gewoon niet begrijpen). Maar ik denk dat het ook iets heeft te maken met de wijze waarop reacties geplaatst worden: met een pop-upje. (Niet dat ik zo gek ben op pop-ups, maar toch.)

  Je zou kunnen kijken of je iets aan MT-Blacklist hebt. En er zijn nog andere oplossingen

  Succes met (o.a.) Panbo,

  Bas