Super "zeilboot" klaar voor eerste tocht

De Mirabella V begint bijna aan haar eerste tocht. Ergens in de komende week vertrekt ze naar de Middellandse Zee.

Wat is nou weer de Mirabella V?

Da’s nou de grootste, moderne éénmaster ter wereld. Groot. Echt gróót.

Wat noem je groot?

Het is een enkelromps bootje van zo’n 247 voet (75m) met een mast van 88.5 meter. Ze steekt een meter of 4 met de kiel opgehaald, maar als ze die laten zakken heeft de Mirabella V zoveel diepte nodig als ons bootje lang is. Ze is grofweg 160 keer zo zwaar. En onze mast van dik 15 meter past bijna overdwars in de Mirabella V, die je dus best groot mag noemen.

En wat moet je met zo’n joekel?

De Mirabella V heeft ook wel álles erop en eraan: een sauna, ’n gym, een 20-persoons jacuzzi, een zwembad, een openlucht bioscoop, een openlucht “diningroom” en een wijnkelder met ruimte voor 600 flessen. Allemaal voor de maximaal 12 gasten in de ruime gastverblijven met en-suite badkamers, met ligbad.

Verveelt u zich snel?

Zo’n bootje heeft natuurlijk ook een paar leuke speledingetjes aan boord: duikspulletjes, jetskis, vier dinghy’s en een tender van 29 voet! (Zou ze ook vier dinghy-luiken hebben, vraag je je dan af.) Natuurlijk heeft zij wel twee afstandbedienbare modelletjes van de Mirabella V en een “sophisticated entertainment and Internet system” aan boord.

Nou, dat laatste hebben wij straks heus ook wel, hoor!

Wilt u er een tasje bij?

De Mirabella V is te huur. Begin maar vast met sparen en bekijk ondertussen de plaatjes van het bouwproject. (En veeg ook even dat speeksel van je kin.)

Update (22/5)
Oorspronkelijk had de Mirabella V al eerder moeten afvaren, om zondag a.s. bij de Grand Prix de Monaco te kunnen zijn. De eigenaar, tevens baas van een autoverhuurbedrijf, had daar natuurlijk graag even de baai in willen zeilen met z’n nieuwe pronkstukje. Helaas, moeders moest eerst nog wat bloemetjes shoppen.

Reacties zijn gesloten.