Lekker weertje

Afgelopen zondag varen we lekker vroeg uit. Het zou vreselijk mooi weer worden, met misschien een buitje, maar daar maken we ons niet zo druk om. Totdat de grote donkere wolken, tegen de wind in, achter ons aan kwamen rollen.

De bui die een uurtje later over ons heen trekt is van tropische proporties: het zicht wordt bijna minder dan we ooit op zee in een mistbank hadden; het water om ons heen wordt volledig vlakgeslagen. Op dat moment voelt het alsof het bootje stil in het water ligt – terwijl we een dikke zes knopen maken!

Rondje Pampus op Google Earth

Uiteindelijk besluiten we het bij een Rondje Pampus te houden. Als onze track-file uittekent op Google maps, is goed te zien hoe we de hele dag tussen de rest van de buien laveren. Gelukkig dat het bij aankomst in de haven helemaal opklaart: tijd voor boat-drinks in het hete zonnetje.

Reacties zijn gesloten.