Nationale dag van de reddingboten

My hair! Niet alleen kunnen we vandaag fantastisch zeilen; natuurlijk willen we vandaag ook wel even meevaren met de helden van Marken. Vanuit Hoorn varen we dus vanmorgen eerst naar Marken. En dat is op zich al een prima tochtje: ruime wind, lekker zonnetje, niks mis mee.

Na een zeer spectaculair stukje spelevaren op de Frans Verkade eten we een visje in de gezellige, pittoreske haven. (Jammer van al die toeristen. đŸ˜‰ En daarna, rond een uurtje of vier, varen we gewoon weer lekker uit.

De wind is inmiddels aangetrokken; met Het Loeder (de oude Genois Lourd – en lourd is ze!) speren we richting Lelystad. Het is inmiddels een stukkie rustiger op de plas, dus de muziek mag even vól open. Op de zoete klanken van Zero 7 staat de tijd even stil. Maar we willen, vanwege de Vrijmarkt, morgen wel op tijd in Utrecht zijn.

Met het Melkmeisje de Gouwzee op Voorbij Het Paard keren we om en speren net zo hard weer terug naar richting Volendam. Met het Melkmeisje varen we de Gouwzee op: we overnachten vannacht “thuis” in Monnickendam.

Update (30/4)

Bladerend door hun website ontdek ik dat de KNRM tegenwoordig ook RSS-feeds heeft: eentje met alle reddingsrapporten en eentje met het laatste nieuws. Ja ja, internet gaat heel groot worden!