Zout water, baby!

Gisteren is een heel vreemd dagje. Nog vreemder dan de dag ervoor, waarop de onweersbuien gewoon lekker duidelijk overtrekken. Nee, nu blijven de donkere luchten wat dreigend hangen, zonder dat er echt iets uitkomt.

ProostUiteindelijk draait de wind gedurende de dag een graad of 180 in de rondte. Maar ’t blijft lekker bezeild, en we komen aan in het onbekende Den Oever. Ook niet zo gek dat het onbekend is: er is (bijna) niks.

Maar ’t blijkt wel een prima jachthaven, waar we na de borrel fietsjes lenen om naar ’t dorp te hobbelen.

Eindelijk zout

Na die vreemd-weer tocht van Enkhuizen naar Den Oever, varen we vandaag EINDELIJK de zee op. Eindelijk zout water voor ons bootje. En je voelt dat ze in d’r element is. Maar als we midden op de Noordzee in een dikke mistbank terecht komen, valt helaas de wind ook praktisch weg. Dus helaas, een groot deel van de toch is “bemotord”.

Bok in de wolkenWe komen aan in IJmuiden terwijl er een enorme bok door de rookwolken van de Hoogovens opdoemt. Een indrukwekkend schouwspel aan het eind van een memorabele eerste tocht op zout water. En onze crew houdt zich goed, ze mogen blijven. Morgen Scheveningen!

3 gedachten over “Zout water, baby!

  1. Scheveningen… en dan Stellendam, Duinkerke,
    Boulogne…????
    Veel plezier en ik zeil in gedachten mee.
    GJ

  2. Ik zeg scheveningen….las palmas….carieb! De plantjes doen het nog en de billtong is heerlijk đŸ˜‰

  3. Hey toppertjes!
    Zitten jullie weer aan de Breezer ananas??
    Wij zijn inmiddels weer thuis en pakken nog een dubbele whisky….
    Goed genoten op de LoveFool!! Thanks!

Reacties zijn gesloten.