Log, nog niet 'check'

De sensor van het logIn het kader van het nieuwe vaarseizoen begin ik dit weekend met een klein klusje. Maar geen onbelangrijk klusje, en eentje die ik toch het liefst vóór de tewaterlating: het inpluggen van de log-sensor.

Vorig jaar waren we ‘m vergeten. En je mist zo’n ding toch, want de snelheidsmeting op de GPS, hoe mooi die soms ook is, zegt ook niet altijd alles. De dummy-plug die nu in de rompdoorlaat zit, gaat er nu gelukkig moeiteloos uit. En de sensor er even moeiteloos in. Nu rest nog de vraag: Doet dat ding het?

Dubieuze bekabeling

De vraag waar ik eigenlijk tegenaan loop is: Waar sluit ik de sensor in hemelsnaam op aan? Ergens in de boot vond ik al eerder e.o.a. tussen-aansluitkastje, met daaraan een héél dubieus bundeltje kabeltjes. En vanaf de meter (de ‘weergever’ dus, in de kuip) loopt een lullig afgeknipt setje andere draadjes. En voor de plug die op de bijgaande foto zichtbaar is, vind ik nergens een tegenpool. ’t Ziet er al met al niet zo goed uit.

De inmiddels weer losgeschroefde lever ik eerst maar eens af bij de plaatselijke boot-winkel. Hij gaat even voor me navragen of een dergelijk systeem überhaupt nog gangbaar is. Dan zien we wel weer verder.

3 gedachten over “Log, nog niet 'check'

  1. Hoi,

    Die sensor is een VDO ! Ik heb dezelfde sensor nog in de boot zitten.
    Deze moet er nog uit !
    Die stekker maakt niks uit. want deze kan je ook gewoon met een kroonsteen doorverbinden.
    Waarschijnlijk zit er ergens een algemeen centrale unit… daarop sluit je alles met draaipluggies vast.

    Indien meer hulp ! je weet me te vinden.

    Grtz Ro

  2. Hi Ro,

    Klopt, het is een VDO. Maar wordt dat spul nog gemaakt? En hoe sluit ik ‘m aan?

    Die ‘centrale unit’ (onder de kaartentafel trouwens, bij jou ook?) en de draadjes die daaraan moeten, zijn oud, verward en verrot. Heb jij toevallig een aansluitschemaatje voor me (of kan je dat makkelijk maken)?

    En wat ik overigens nog niet beschreven had: de meter zelf ziet er ook niet best uit, qua dikke laag condens achter het glas. Toch ook maar vervangen? (Zucht)

  3. Pingback: Log, toch nog? - s/y Lovefool.nl

Reacties zijn gesloten.