Winterjasje aan

De winter is echt begonnen. Het weekend nadat ons bootje uit het water is gehaald, hadden we weinig zin om meteen het dekzeil er overheen te trekken. Best wel een domme actie, zo bleek. Want de temperaturen hebben de afgelopen week het nulpunt diverse keren geraakt.

Als we deze zaterdag bij ons bootje aankomen, ligt er gewoon ijs op dek. Gelukkig is het binnen nog niet onder het nulpunt geweest, volgens de boordthermometer. (Dat ding bleek in het verleden al erg handig, maar dan met hele andere temperaturen.)

Tweedehands jas

In de winterse kou rollen we het dekzeil uit op de werf. Best spannend, want het onding van 50+ kilo hadden we nog niet goed bekeken sinds we het via internet hadden aangeschaft. Hij blijkt in elk geval groot genoeg. Dat mag ook wel, want hij is ooit op maat gemaakt voor een 36 voeter, met een flinke opbouw.

Terwijl Chrisje onze tweedehands winterjas op maat snijdt, begin ik met het droog maken van het binnenschip. Door condens (en misschien een enkele lekkage rondom de mast) stond er uiteindelijk nog een hele emmer water in de bilge. Terwijl een klein beetje vocht al veel schade aan kan richten als het een keer goed doorvriest. Ze is nu weer mooi droog van binnen; de warme jas kan aan. En dat is nog een hele klus, die met name Chris uiteindelijk prima klaart.

Eén gedachte over “Winterjasje aan

  1. HM s/y Lovefool.nl een heerlijke welverdiende winterslaap toegewenst na een voldaan 1e zeilseizoen in haar 2e jeugd.
    GJ

Reacties zijn gesloten.