Boordnet-niet

Schakelpaneel vervangenDit weekend is dan eindelijk het moment aangebroken om het nieuwe schakelpaneel aan te sluiten. Het electriciteitsnet aan boord moet hiermee helemaal in orde komen. Maar dat valt wat tegen. Het klusje waarvoor ik oorspronkelijk één regenachtig middagje dacht te moeten uittrekken, kost me helaas meer dan een dag. En het werkt nog steeds niet.

Kortsluiting?

Het is lichtelijk frustrerend: Ik heb nog steeds geen idee wat er nou mis is. Het ene moment werkt alles, het volgend moment zorgt elke schakelaar die je probeert voor een dood boordnet. En op een andere momenten geeft het spul maar heel weinig vermogen, alsof de accu bijna leeg is. (Maar als ik de omvormer dan rechtstreeks op de accu aansluit, werkt -ie vlekkeloos.)

Met die omvormer wil ik de computer aan de praat krijgen (en vooral: houden). Chrisje heeft op Marktplaats een zéér betaalbaar GPS-muisje gevonden, dat ons nu continu op de kaart kan zetten. Maar zonder voeding houdt de laptop het helaas slechts een uurtje of twee vol. En voor die voeding heb ik dus $*@!*#! stroom van het boordnet nodig!

Dan maar genieten

Chris genietBas genietZondag, aan het eind van de middag, geeft ik het op. Terwijl de meeste weekendzeilers alweer de haven binnendruppelen, varen we toch nog even uit. En op een bijna stil – en later ook windstil – Markermeer genieten we saampjes van het mooiste moment van de dag en een briljante zonsondergang. Wat is het toch heerlijk, zo’n eigen bootje.

1 reactie op “Boordnet-niet

  1. Pingback: Bizar - s/y Lovefool.nl