Dekpuzzeltje

Staande blokken en kikkersDe vorige eigenaar van ons bootje heeft toch wel een flinke puzzel achtergelaten. Welk losse onderdeeltje hoort op welke plek, en hoe? Waar zou dit stuk metaal voor dienen? Had -ie hier zelf iets bedacht, of hoorde dit zo? Had -ie het wel goed bedacht? En klopt ’t wel, wat ik nu bedacht heb?

Na het grotendeels succesvol monteren van de staande blokken, een stel kikkers en vallieren op het dek, zit ik nu met een specifiek puzzelstukje:

Hoe zaten in hemelsnaam de oorspronkelijke valgeleiders?

Aan de gaten benedendeks valt het niet helemaal meer te herleiden; Op die paar oude foto’s zie je niks; En op elk van de Spaanse zusjes zit er, voor zover de foto’s het tonen, een andere oplossing voor het geleiden van de vallen van mast naar kuip.

Valgeleiders (in de verpakking)De vorige eigenaar had een nieuwe, andere set valgeleiders gekocht. Hij wilde veel meer lijnen naar de kuip laten lopen, dan de 2×2 in de originele configuratie. Maar daar dachten wij duidelijk anders over. Inmiddels weet ik ’t echter niet meer zo zeker: Heb ik eigenlijk wel de oorspronkelijke valgeleiders?!

Ook op ons enige (?) Nederlandse zusterschip zit een andere oplossing. Wellicht heeft Roland, de eigenaar van de Petite Folie, nog bouwtekeningen o.i.d. van de Cirrus 3/4, waarop de oude valgeleiders wel duidelijk te zien zijn?

Eén gedachte over “Dekpuzzeltje

  1. Hoi !!!
    Zozo er is hard gewerkt dit weekend geloof ik ??
    Over je mastbeslag.. volgens mij kan je dat gewoon op 1 van mijn fotos bekijken ?
    Ik heb daar in iedergeval geen tekening van.

Reacties zijn gesloten.